RSS

Sejarah Berulang Kembali ):

Dah lama tak datang dugaan besar macam ni.. Masalah timbul satu persatu.. aku hanya mampu diam.. Tak mampu berkata apa-apa.. Tak berdaya untuk bertindak.. Aku dah jangka.. pasti akan terjadi perkara sebegini.. Tidak cukupkah kesalahan yang telah aku lakukan?? Kenapa mengulangi perkara yang sama?? Siapa yang salah?? hanya diri mereka sendiri yang tahu jawapannya.. Bukan tidak di nasihat, sudah beribu kali.. Ibarat masuk telinga kanan keluar telinga kiri.. bila dah jadi macam ni, ternganga! terduduk! tak tentu hala fikiran...

read comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Best Blogger Tips

Next face of Etude House >>>> SHINee!!! ^^





Wah...
SHINee dah jadi muka baru untuk ETUDE HOUSE... Sangat suka..><.. boleh tak nanti dah ada gambar diorang depan kedai ETUDE house nak pose ngan diorang??hehe.. (dah tak dapat gi korea jumpa SHINee, posing dengan gambar pun jadilah..;p)

p/s : sebagai tambahan, lagu favourite saya yang terbaru dari SHINee... Kiss Kiss Kiss


read comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Best Blogger Tips

Korean Variety Show

Saya mengaku.. saya dah ketagih dengan variety show and entertaiment dari Korea..><

My top list variety show 


1) Running Man (SBS)
2) Strong Heart (SBS)
3) WGM TeukSo couple (MBC)
4) Invincible Youth (KBS) >> coming soon^^

Favourite variety show


1) Hello Baby season 2 - SHINee & Yoogeun
2) Super Junior EHB
3) WGM Khuntoria couple
4) Oh! My school

Entertainment


SBS Inkigayo


kat mana saya selalu tengok cerita-cerita ni??

Running Man - iSUBS (register dulu)
WGM teukso couple - KSHOWNOW
Strong heart - ONE HD [cannot watch @ YT because our country(M'sia) block video contains from SBSi]):

SHINee HB - YT
SJ EHB - YT
OMS - Pikeyenny's Blog
Khuntoria - iamhotwalkerz (please leave comment if you watch or download video at her blog..okay?^^)

read comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Best Blogger Tips

INFINITE!!!

Saya dah minat INFINITE!!!! ><

INFINITE's profile:>



SUNGGYU 
Leader and main vocal
Name: Kim Sung Gyu
Birthdate: April 28, 1989
Height: 178cm
Blood Type: A
Hobbies: Watching movies, listening to music
Talent: Speaking Chinese


DONGWOO
Rapper
Name: Jang Dong Woo
Birthdate: November 22, 1990
Height: 175cm
Blood Type: A
Hobbies: Skateboarding
Talent: Beatboxing, snowboarding


WOOHYUN
Main vocal

Name: Nam Woo Hyun
Birthdate: February 8, 1991
Height: 176cm
Blood Type: B
Hobbies: Skiing, tennis
Talent: Cooking


HOYA
Vocal, rap and dance
Name: Lee Ho Won
Birthdate: March 3, 1991
Height: 175cm
Blood Type: AB
Hobbies: Playing games
Talents: Dance, rap


SUNGYEOL
Vocal
Name: Lee Sung Yeol
Birthdate: August 27, 1991
Height: 180cm
Blood Type: B
Talent: Rap


L
Vocal and face of Infinite
Name: Kim Myung Soo
Birthdate: March 13, 1992
Height: 178cm
Blood Type: O
Hobbies: Cooking, exercise, rap
Talent: Rap


SUNGJONG
Vocal, maknae
Name: Lee Sung Jong
Birthdate: September 3, 1993
Height: 177cm
Blood Type: A


suka sangat lagu2 mereka.. She's back, Come back again, Before the Dawn, Nothing's over, Can U smile, Be Mine dan terbaru Paradise... serious sangat2 best.. walaupun lagu2 mereka lebih berunsur kesedihan.. tapi music mereka dan tarian mereka amat mengagumkan... INFINITE fighting!!^_^










read comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Best Blogger Tips

Bila keBORINGAN menjelma~~




lecturer ngajor kat depan...student??>>buat bodoh..;p

Fahana wat aper tue???

Owh....main game...;p






read comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Best Blogger Tips

I'm not PERFECT

Jiwa kacau..!!

pengalaman lalu sering menghimpit diri..
Mereka tidak merasa apa yang aku rasa..
Kata - kata yang keluar dari mulut hanya menafikan..
di dalam hati, hanya Tuhan yang tahu...
Aku rindu dia..
Walaupun 3 tahun sudah berlalu, aku masih mengingati dia..
Aku menyesal melepaskan dia pergi......
Maafkan aku..
Aku tidak sempurna..
Masih banyak kekurangan..
Mungkin aku seorang anak yang baik..
Namun, 
Aku bukan seorang sahabat yang terbaik..
Aku bukan seorang kekasih yang terbaik..
Masih banyak rahsia yang ku simpan.
Namun ku hanya pendamkan dalam hati..
Bukan sekarang..
Bukan bila-bila untuk ku luahkan..
Jangan ditanya kenapa..
Kerana aku tidak akan bisa menceritakan..
Kepada dia,
semoga berbahagia di sana..
Kepada mereka yang pernah menyakiti aku..
Aku mungkin memberi kemaafan..
Tapi bukan dari hati..
terlalu berat untuk aku mengikhlaskan kemaafan itu..

read comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Best Blogger Tips

Jalan-jalan Cari Makan.....;p

Hari ni.... cadangnya aku nak duduk diam jer dalam bilik.. main game kat facebook.. sajer tak nak makn tengahari sebab nak makan petang.. sebab.. kalau makan lunch, malam lapar balik.. baik makan tengah-tengah---> waktu petang.. huhu.. tetiba pulak Mira ajak gi Tutti Frutti kat area dekat2 dengan Sutera Mall kat Skudai ni.. sajer nak ikut sebab tak pernah makan lagi aiskrim yogurt ni.. aku kongsi dengan Fani.. Mira ngan Mieza makan sorang.. tapi harga aiskrim kitorang lebih kurang same jer.. so kalau nak murah tak payah letak buah kot.. huhu....

perasa yang sedap bagi aku la.. ---> orange, green apple, strawberry, vanila and perasa original TF.. Fani cakap peach pun sedap gak tapi aku tak nak sebab tak suka peach.. and perasa almond sangat tak sedap (bagi akulah...) macam rasa panadol budak-budak yang kaler kuning tu..... lepas ni makan lagi TF confirm tak ambik dah perasa almond tu.. huuhu.. tapi kalau nak merasa boleh je ambik perasa tu... tapi memang bila dah makan TF ni rasa nak makan lagi.. hehehe... tapi kena time duit banyak lah.. hahaha....


Yang mana satu, idaman kalbu...
sedap......
Mahal ni...


Nyum2...


sempat lagi kitorang snap gambar masa makan kat TF..








Apalah yang kelakar sangat tu??=p
Kembar baju & tudung..!!=p

 Dah habis makan TF, tetiba kami semua terasa nak makan Cone Pizza pulak.. yelah dah dekat ngan sutera Mall..... kan aritu aku dah makan..... tapi sebab teringat lagi pasal Cone Pizza ni aku pun join la jugak makan lagi sekali.. hehehe... tapi aku pilih menu lain pulak..... aku try tropical loaded.. sedap.. rasa thousand island.... aku suggest kat Mira & Mieza meat mania.. diorang pun suka.. Fani plih menu sama ngan aku.. tapi kitorang tak makan kat situ.. sebab arini hari ahad, ramai gila orang membeli.. ingat nak makan la sekitar situ..... cari kerusi tak jumpa yang kosong..... pe lagi..... makan sambil berjalan lah.. hahaha..... Nasib baik kitorang beli 6 sekali.. kalau beli satu kena bayar RM6.90 tapi bila beli 6, sorang bayar RM5.80.. murah kan.. jimat sikit duit kat pizzza ni......=)
Hari ni rasa macam seronok pulak.. kerja tangkap gambar jer.. depan kedai pun jadi.. hehehe...








Macam tukang promote jer...=p


read comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Best Blogger Tips

Takde Class..!!

halloooo......=)

Sepatutnya pukul 2 petang tadi aku ada kelas information system (IS).. Tapi dicancelkan sebab ganti dengan kelas esok.. So kelas IS ni yang kitorang satu kelas cadang nak belajar hari rabu terpaksa tukar balik ke jadual asal iaitu esok dari pukul 4 - 6 petang..

Alang-alang kitorang dah cantik-cantik nak pergi kelas, kitorang tak bercadang lah nak duduk kat bilik.. jadinya.. Yan bercadang nak pergi makan Pizza Cone.. Macam pelik je dengar makan pizza dalam cone kan??.. sebab tak pernah try, aku pun nak ikut... selepas itu kami pun bergerak ke Sutera Mall..

Akhirnya, kami dapat jugak makan pizza ni.. Nama kedai ni Italian Cone Pizza.. Harga dia...... Kalau korang jenis tak kisah janji makanan tu sedap korang rasa berbaloi kot harga dia..... Banyak giler cheese and memang sangat sedap.. sendawa pun rasa lagi pizza tu.. hehehe.. aku order meat mania sebab aku memang suka daging lembu, Yan order tropical chicken and Aja order chicken & mushroom... Cone pizza ni enak dimakan masa tengah panas lagi.. tapi jaga-jaga.. jangan sampai terbakar lidah yer... Kalau nak tau pasal cone pizza ni gi lah tengok FB ConePizza ni.. Takpun gi jer kat webpage die...http://www.conepizza.com.my/

Dah habis makan tu kitorang jalan-jalan lah kat Sutera Mall ni.. Adalah beli barang sikit...pastu boleh pulak masuk kedai aksesori.. masing-masing beli gelang tangan.. hehehe.. aku jer beli bracelet ngan gelang kaki.. sebab kedai tu jual 2 RM10.. murah tapi comel-comel.. ;p Nasib baik aku tak bawak banyak duit, kalau tak tadi aku dah nak beli baju-T angry birds dah..

Pastu kan masuk Carrefour.. Tau tak.. Aku nampak satu makanan yang dah lama aku tak makan and dah lama aku tak jumpa.. Kotang dulu pernah tak makan satu coklat ni die macam crispy rice tapi melekit.. dulu ada coklat ngan susu je.. tapi lepas tu dah tak ade coklat tu kat Malaysia.. Tetiba tadi aku nampak kat Carrefour tu... Serius aku nak sangat beli.. sebab asyik teringat.. tapi korang tau tak harganya berapa?? RM10.69!! tu tak termasuk penjimatan RM2.51.. dalam tu ada 6bars jer.. walaupun aku nak sangat tapi aku tak sanggup nak beli.. dulu aku beli satu bar 30 sen je kot.. mahal gila.. nantilah aku dah ada duit aku beli kalu jumpa lagi.. huhuhu...

kat sini aku selitkan gambar-gambar yang aku sempat snap masa kitorang kat Cone Pizza..=>


Sementara tunggu pizza masak, posing dulu..

Ni pun sibuk nak berposing..=p

cam menarik je kan..

Seronok sebab nak makan..;p

Dah Dapat Cone Pizza Kami..!!=)


Sedap kan?? 

additional picture..hehehe..

Ni lah gelang tangan & gelang kaki yang aku beli..hehe..


P/s: Lepas ni kita nak gi mane pulak Yan..Aja..?? hehehehe....

read comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Best Blogger Tips

PV LUCIFER DAH KELUAR.....!!!!

Dengar tajuk pun macam best je kan.. aritu silap.. ingatkan PV diorang keluar 12hb.. rupanaya single tu yang out 12hb.. SORRY MY MISTAKE..huhu.. here the full MV.. totally love the new style.. lagu ni pun cam best dengar dalam bahasa Jepun.. boleh addicted lagi sekali ni..hehe.. enjoy...;)



credit : EMIMusicJapan @ YT

read comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Best Blogger Tips

RINDU MEREKA..!!!

RINDU KAT ADEK..!!!!!!


Walaupun baru minggu lepas pelok cium adik masih tak puas.. Tengok kartun kucing kat blog ni pun muka dah macam adek dah.. huhu.. adek ni kucing aku.. Aku 'curi' dia dari sebuah chalet kat Melaka masa join family aku tengok adik aku Syammel lawan bola.. hehehe.. Sebenarnya aku tak tahulah adek ni kucing pemilik chalet tu ke tak.. ibunyer pun aku tak tau hidup lagi ke tak.. sorry ye pemilik chalet ape tah.. sekarang saya menjaga adek dengan sangat baik..=)

 Masa aku jumpa adek, mata nyer sangat kotor and berair.. tapi bulu dia sangat cantik.. dah lah kecik.. kontot.. manja gila.. teros aku pelok tak lepas dah.. siap mintak izin kat parents aku cakap nak bela.. masa tu ayah aku pun berkenan kat adek ni.. sebab malam sebelum tu adek ni duduk atas riba ayah aku masa ayah aku tengah bersembang.. pagi tu adek muncul bawah meja.. mula-mula mak aku tak bagi tau sebab kat rumah dah ada kucing 2 ekor.. black ngan chik.. aku pujuk punya pujuk alih-alih mak aku pun bagi jugak.. hehe.. mungkin mak aku nampak kecomelan adek di sebalik mata kotornyer itu...

Lepas tu, aku pun bawak adek gi game Syammel ni.. Game tu pulak dari pagi sampai petang.. Kalau aku tinggal adek kat chalet, rasanya balik petang tu memang tak jumpa dah adek ni.. nasib baik aku bawak ikut sekali.. Masa tu, memang aku jaga gila adek.. tak lepas dari pandangan.. bila mata die berair je aku lap.. berair je aku lap.. siap aku tanya.. lapar ke?? nak minum?? nak berak?? macam tanya kat orang.. walaupun aku sedar kucing tak boleh bercakap.. tapi akuboleh nampak dari pandangan mata diorang.. and cara kucing tu lah lapar ke nak membuang ke.. Mungkin disebabkan aku menjaga sangat adik ni lepas aku bawak balik Shah Alam, adik jadi manja ngan aku.. aku kalau panggil "ADEK" je.. die akan datang.. abah ngan mama aku pun sayang sangat kat adek ni sekarang.. dulu badan die kontot.. sekarang dah jadi panjang.. ekor pun dah macam monyet..  lagi satu, masa kat melaka dulu, adek banyak kurap.. sepanjang tempoh aku jaga die, aku buh minyak lebihan goreng ikan masin kat badan die, akhirnya kurap-kurap tu tanggal.. jenuh jugak nak menjaga adek ni masa mula-mula.. kerja membuang najis die bawah almari kayu mak aku jer.. muka yang kena membuang--> aku lah tu.. tapi ada satu hari tu aku perasan dia dok kais-kais lantai teros aku bawak die lari masuuk pasir.. tak lama lepas tu adek dah pandai membuang dalam pasir.. 

Adek ni unik la.. ataupun kucing aku yang lagi 2 ekor tu unik..?? o.O? masa aku bawak balik adek balik rumah, diorang bau adek je terus jilat adek.. selalu kucing kan bergaduh first time jumpa.. tapi mereka-mereka tidak.. percaya atau tak.. abang2 ni sangat-sangat sayangkan adek and adek sangat manja ngan abangnyer terutama si black tu.. Balck tu memang dah macam mak die si baby, sangat penyayang.. ngan Chik dulu suka nak berkawan even Chik garang.. Last2 Chik dan Black memang dah jadi saudara.. gaduh pun gaduh2 manja gitu....

Kan dekat 3 bulan aku jaga adek, memang die rapat ngan aku.. Malam sebelum aku balik UTM, adek asyik tidur ngan aku.. siap pandang mata aku dengan perasaan sayu sebab macam die tau aku nak tinggalkan die lame.. Pastu masa aku dah sampai UTM.. sehari selepas aku dah balik tu, aku telefon mak aku tanya pasal adek.. mak aku buat loudspeaker.. aku pun panggil la.. "adek..adek.."  tak sangka adek menyahut panggilan aku tu.. mak aku cakap sejak aku balik die diam.. orang panggil pun die buat bodoh je kat rumah.. masa aku telefon tu memang adek mencari aku.. ini telah dibuktikan sendiri dengan suara terkejut semua orang kat rumah masa adek cari suara aku tu.. mengalir tiba-tiba air mata aku.. setakat ni adek lah kucing kesayangan aku.. sebelum adek ade lagi seekor kucing, Naomi.. Tapi Naomi tu dah lama mati sebab die tak boleh bergerak.. masa Naomi nak mati tu pun die pandang aku macam cakap "jangan sedih..terima kasih sebab jaga Naomi walaupun mama Baby tak nak jaga Naomi.." sayu sangat pandangan mata Naomi masa tu.. tapi masa Naomi mati tu aku tak sedih.. sebab aku dah redha Naomi pergi.. bila aku teringat je pasal Naomi mesti air mata ni jatuh....... Aku memang sangat sayangkan kucing.. terutamanya kucing yang aku jaga.. kakak ngan adik perempuan aku mana peduli sangat pasal taik diorang ke makan diorang ke.. bila disuruh baru buat.. itupun kalau kucing hilang diorang buat bodoh.. aku ni sampai menangis-nangis lah tanya mane ni pergi mane tu hilang.. macam Black baru-baru ni.. ingatkan jauh sangat lah hilang.. rupanya atas rumah je.. sembunyi belakang rak kasut.. seharian die hilang.. alih2 aku pangil nama tiba-tiba die bersuara.. suara Black dah lah halus.. kelakar bila teringat.. hehe.. sekarang Black memang dah tak berani nak keluar rumah.. takot hilang lagi.. hehehe...


Ni adek masa baru ambik..masa ni dah lap mata dier..

tengoklah adik beradik dua ekor ni.. tidor pun nak sama..

ni lagi satu..atas lantai pun jadi.. iskh3x..

Sweet je kan..;)

Gambar adek yang baru tangkap minggu lepas..pemalas..hehe..

Black masa tengah relax dalam bilik abah yang sejuk beraircond..-->mengada..!!

Chik dengan ekor kembangnya.....

suka sangat gambar ni..adek sangat comel + comot..=p

Ekor monyet..hehehe..

Naomi in memories.. akak sayang sangat kat Naomi..:'(

Ni lah favorite Black.. asal baring je mesti terlentang macam ni.. tak senonoh..

p/s : Tak sabar tunggu 4 november.. nak balik rumah jumpa Adek, Black and Chik.. Miss them a lot.. and also my family..;)

read comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Best Blogger Tips
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~Happy Birthday to Me~

Daisypath Happy Birthday tickers